O nas

Podjetje IMEXA d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1995. Osnovna dejavnost je trgovina na debelo z opremo, električnimi ročnimi, ročnimi orodji in priborom za profesionalno uporabo v industriji in obrti.

Na slovenskem trgu zastopamo interese petih nemških proizvajalcev visoko kvalitetne opreme, orodij in pribora. Vsi ti proizvajalci so nam zaupali tudi zastopanje njihovih interesov na delu območja JV Evrope (Slovenija, Hrvaška, Bosna in Hercegovina, Srbija, Kosovo, Črna gora, Makedonija, Albanija in Slovaška).

Podjetja, ki jih zastopamo:

  • Keil GmbH, Nemčija: svedri in pribor za vrtalna kladiva
  • KernDeudiam GmbH, Nemčija: stroji in pribor za diamantno vrtanje in rezanje gradbenih materialov
  • Völkel GmbH, Nemčija: navojno orodje in orodje za popravila navojev
  • Wilms GmbH, Nemčija: gretje in razvlaževanje ter čistilna in sesalna oprema
  • Altec GmbH, Nemčija: aluminijasti delovni odri; premični in nepremični

Poleg zastopniških programov smo tudi dolgoletni distributerji za veliko proizvajalcev profesionalnih orodij in pribora, kot so DeWalt, Bosch, Makita, Fein, Unior, WGB, Mamut tim, Varstroj, Tovarna meril in drugi.

V strukturi prodaje predstavlja izvoz in dobava v skupnost (EU) cca. 30 %, ostalo blago pa plasiramo na slovenskem trgu.

Na slovenskem trgu smo z raznolikostjo in kvaliteto ponudbe ter profesionalnem odnosom v dosedanjem poslovanju uspeli pridobiti izredno širok krog poslovnih partnerjev, večino blaga pa dobavimo sledečim:

  • končni uporabniki (industrija in obrt)
  • trgovina (specializirana maloprodaja in delno veleprodaja)
  • javni sektor (DARS, MORS, ŠD LJ, JGZ, Energetika, komunalna podjetja, SŽ,….)

V lastnih prostorih na sedežu podjetja je poleg strokovnega osebja in dobro založenega skladišča na voljo tudi velik razstavno-prodajni salon, kjer je na voljo večina izdelkov iz naših zastopniških programov, kot tudi izdelkov podjetij, katerih distributerji smo.

Na voljo je tudi veliko število strojev in pribora za praktično predstavitev in preizkus tako v naših prostorih, kot tudi pri uporabnikih, kamor vam z veseljem pridemo strokovno predstaviti prednosti določenih izdelkov s pomočjo naših strokovnih sodelavcev.

PROFESIONALCI ZA PROFESIONALCE